27 februari – 7maart: week van de vrijwilliger

Beste vrijwilligers,

Het is me wel een jaartje geweest dit voorbije jaar.  Begon de lente nog zo beloftevol in 2020 na erg lange wintermaanden, de stralende zon en ontluikende natuur werden al snel overschaduwd door de dreiging van het virus. Corona heeft vanaf dat moment het verdere jaar herhaaldelijk een halt toegeroepen aan heel wat activiteiten en telkens opnieuw roet in ons eten gestrooid.  Beperkte dagbesteding, geen bewonersvakanties, geen Special Olympics, geen uitstapjes, …  Afstand houden en in je eigen bubbel blijven was ook in het Roerhuis helaas het algemeen geldende motto. Was er tussen de golven door al enige hoop op versoepeling en stonden jullie ongetwijfeld al in jullie handen te wrijven om er terug goed in te vliegen, echt uit de startblokken kunnen schieten werd ons echter tot op heden nog niet gegund.
Onze bewoners en gasten snakken samen met hun begeleiders allemaal terug naar ruimte, beweging, activiteiten, contacten, spontane momenten en ontmoetingen.  En hoewel het nog enige tijd zal duren voor we ons weer in een normale situatie bevinden, leven we in de hoop en overtuiging dat de lucht ongetwijfeld weer zal opklaren.
Want zie hoe de lente  opnieuw zachtjes begint binnen te ontluiken, de dagen beginnen te lengen en de zonnestralen de eerste bloemen hun kopjes uit de grond laten steken.
En dat vrijwilligers, zullen ook wij doen.  Jullie zijn vrijwilligers voor iets, die zich door niets of niemand laat kisten, die plezier halen uit de kleine dingen, zich weten vast te klampen aan elk sprankeltje hoop en blij worden van een klein lichtpuntje.
Dus geef niet op en weet dat onze bewoners, onze gasten en onze organisatie jullie straks meer dan ooit nodig zullen hebben opdat we met z’n allen weer kunnen genieten van het samen zijn.
Blijf ondertussen plezier halen uit de dingen die wel nog kunnen en zonder meer ook gebeuren, zoals een kaartje,  een wandeling in de buitenlucht, een raamcontact of een digitaal zoommoment.  
Jullie geduld zal lonen!

Dankjewel vrijwilligers voor wat jullie gisteren deden, vandaag doen en morgen ook weer!